Om Jennie Bertilson

Jag heter Jennie Bertilson och är uppväxt på landet utanför Enköping och flyttade in till Enköping som ung där jag träffade min första man. Vi byggde hus på landet och fick två underbara tjejer. Livet rullade på. Jag arbetade i min pappas byggföretag med att sköta ekonomin och vara i butiken. Men med tiden växte vi ifrån varandra och 2010 var skilsmässan ett faktum.Jag hade träffat en ny man och vi flyttade ihop ganska snart. Jag och mina två tjejer samt han och hans två tjejer från en tidigare relation. Många var det som varnade och sa att leva styvfamiljsliv var fruktansvärt slitsamt. Föga lyssnade jag på det! Jag var kär och vår relation var inte lik någon annans. Vår kärlek var starkare och vi skulle klara det hur lätt som helst. 

Men rätt snart insåg jag att olyckskorparna hade rätt. Hur gör man? Jag började leta svar på nätet. Varför känner jag såhär? Borde jag inte älska hans barn lika mycket som jag älskar honom? Hans ex, varför känns det som om hon medvetet försöker förstöra allt hela tiden? Mitt ex, varför kan vi inte prata som tidigare? Vad har han för ordning på tjejerna på sina veckor? Vad gör han för mat?

 Jag hittade inte många svar… provade mig fram och var brutalt ärlig med min nya man om hur jag kände. Jag lärde mig mycket på vägen och allt har i perioder gått väldigt bra. Men jag hade behövt en utbildning i att vara bonusförälder och få träffa andra i samma/liknade situation. 

Vi gifte oss och fick en gemensam dotter. Så blev min pappa sjuk och gick bort 2016. Vi hade arbetat tillsammans i hans bolag sedan 1993 och hade en riktigt tight relation. Då insåg jag att jag måste hjälpa mig själv. Det måste finnas ett sätt att hantera alla känslor och tankar om ALLT! 

Jag hittade till den mentala träningen och den har förändrat mitt liv! Plötsligt hade jag verktyg att jobba med, men jag saknade fortfarande specifik information och hjälp om bonusfamiljer. Så plötsligt en dag fanns ett mail i min inkorg där Familjeträdet AB i Ystad erbjöd en kurs i Aktivt ledarskap för bonusfamiljer och allt föll på plats. Jag utbildande mig hos Stina och Thomas i september 2019 och har idag egna kurser för ombildade familjer. Jag får en chans att hjälpa andra i samma situation som mig, samtidigt som de också hjälper mig att utvecklas i min roll som bonusförälder.


VAD KAN JAG?

Här kommer ett axplock av de kunskaper och utbildningar jag samlat på mig under åren
genom studier och anställningar:
  • Utbildare i Aktivt ledarskap för bonusfamiljer
  • Licensierad Mental Tränare, Unestål Education (f.d Skandinaviska Ledarhögskolan)
  • PUMT (Personlig Utveckling genom Mental Träning), Skandinaviska Ledarhögskolan
  • TTT – Trauma tapping technique – peaceful heart networtk
  • mBIT facilitator via Unestål Education.
  • Utbildare i förhandlingsteknik
  • Säljutbildningar
  • Gymnasie-ekonom

ONÖDIGT VETANDE...

 Var hästtjej i min ungdom och red i många år.
 Älskar mat otroligt mycket, både att äta och laga. Äter aldrig samma rätter en månad och
tycker det är superkul att hitta nya spännande recept.
 Gillar att ha renovering/ombyggnadsprojekt men har dåligt tålamod så jobbar väldigt
snabbt.
 Drömmer om att införa mental träning som en del av den svenska skolan och förskolan.
802