Kurser och individuella samtal om bonusföräldraskapet

Ibland kan det kännas som att man är helt ensam om att har bekymmer i bonusfamiljen. Men så är det såklart inte! Vi ska hantera olika relationer, roller och kulturer. Det är inte helt ovanligt att det förekommer exkludering och utanförskap både hos vuxna och barn. Det kan finnas obearbetad sorg kvar från föregående separationer som skapar förhållningssätt som kan vara svåra att möta. Det kan också vara svårt att kommunicera med och om varandras barn.

Jag lever sedan 2010 i en ombildad familj, i dagligt tal kallad bonusfamilj eller styvfamilj. Om man inte har levt i en ombildad familj tror inte jag  man kan göra sig en föreställning om hur det påverkar ens hela liv. 

Jag har i många år letat efter hjälp med många frågor rörande egna barn, andras ungar och ex-partners utan att egentligen hitta något på nätet mer än att alla är unika och alla ombildade familjer lika så.

Jag började må ganska dåligt och tog först hjälp utifrån av en KBT-terapeut privat och en samtals-psykolog via Landstinget. KBT-terapeuten hjälpte mig något medan samtalsstödet från Landstinget var tämligen bortkastat. Det var då jag hittade till Unestål Education (f.d Skandinaviska-ledarhögskolan) och den mentala träningen. Jag utbildade mig först i PUMT (personlig utveckling genom mental träning) och sedan i år är jag även Licensierad Mental Tränare. Den mentala träningen har hjälpt mig förstå att jag bara kan ändra på mig och mitt sätt att se på saker. Allt blev betydligt bättre både privat och på jobbet men jag saknade ändå det där sista om frågorna och känslorna i bonusfamiljen.

Men så hittade jag till Familjeträdet AB och fick den sista pusselbiten som jag letat efter med just specifika frågor om bonusfamiljer. Jag gick utbildningen i Aktivt ledarskap för bonusfamiljer hos dem under hösten 2019 och kan nu hjälpa andra bonusföräldrar till ett bättre och roligare liv!

Aktivt ledarskap för bonusföräldrar

Varför ska ni delta i en kurs för ombildade familjer?
 • För att ni vill ha en bättre relation
 • Ni vill förstå varför olika saker påverkar er relation
 • Ni vill lära er de bästa sätten att hantera svårigheter
 • Ni vet att något behöver förändras men är osäkra på vad och hur
 • Ni vill lära er hur man vänder utmaningar till fördelar genom att träffa och lyssna på likasinnade

Vi kommer bland annat gå igenom område som:
 • Kommunikation
 • Gränssättning
 • Roller
 • Ex-partners

 • Relationer
 • Regler
 • Känslomässigt bagage
 • Olika familjekulturer
 • Känns sig som en gäst i sitt eget hem
 • Utanförskap
 • Frågor och önskemål från er

Nya kursstarter i ALFB 2023

Kursstart 2023 ojämna tisdagar nytt startdatum efter Påsk

Vi träffas 5 gånger via microsoft Teams mellan 19:30 - ca 21.00
Detta är en kurs för paret i bonusfamiljen. 
Vi kommer gå igenom områden som kommunikation, gränssättning, roller i bonusfamiljen, känsomässigtbagage, ex-partners m.m

Anmälan görs till jennie@bonusfrid.se och anmälan är bindande. 

Onlinepris per par är: 595kr 

Ord pris fysisk träff  995kr 


Kursen riktar sig till paret i bonusfamiljen (en bio + en bonusförälder) Det är max 4 par per tillfälle och vi säkerställer att ingen av era eventuella ex-partners deltar på samma kurstillfälle!

Kurserna hålls primärt i Enköping men jag kan även komma till annan ort i Mälardalsområdet för att hålla utbildningen. Priser och platser förhandlas då separat.

Individuella samtal och par-samtal

Ibland kanske man inte vill gå en kurs med andra eller att man efter avslutad kurs känner att man fortfarande har fler frågor och funderingar.

Jag erbjuder såväl individuella samtal som par-samtal för era specifika frågor och problem.

De första 30 minutrarna är gratis! 
Första gången du kontaktar mig hjälper jag dig utan kostnad. Då får vi en chans att se vilket ditt problem är och jag kan lägga upp en plan för hur vi ska nå en förändring för dig. Du får då ett konkret förslag på pris och antal gånger så du vet vad du ger dig in på. Kanske jag kan lösa din fråga på de 30 minutrarna och då har du bara lagt din tid, inte en krona, på att få dig själv att fungera och må bättre! 

Detta gäller via telefon eller webbkontakt. 
Pris exempel: 
Telefon konsultation: 495kr/h eller 990kr/3h/ fördelat efter ö.k.
Mail konsutltation: Beskriv ditt problem och få feedback och övningar. 195kr/mail.

Önskar man träffa mig på mitt kontor i Enköping:
Pris 695kr/h

Se även fliken om mental träning.

Webbsamtal eller telefonsamtal

Bor man längre bort och inte har möjlighet att komma till mig.
807